Seuraa purnausta ns. älypuhelimesta ja paljon. Ostin itselleni joululahjaksi oikein hienon Sampan. Edelliset puhelimet on ollut Nokian mallia Luuri for dummies, joissa ehdoton plussa on ollut akun kestävyys. Vasurilla oleva Noksu ei kestänyt tahatonta pulahtamista vessanpyttyyn, vaikka oikeaoppisesti sen ravistelin kuivaksi. Oikeanpuoleinen tipahteli mystisesti useampaan kertaan päivässä, jonka seurauksena takakansi ja akku lenteli aina minne sattui (akun etsiminen esim. ravintelin lattialta osoittautui myös melko haastelliseksi tehtäväksi kunnosta riippuen). Mää koitin sitä maalariteipillä kasata, mut toi liukuläppä ei sit oikein pelittäny.

20140302_001133-normal.jpg

Uutta puhelinta miettiessä tärkein oli, että kestää vähän kastumista ja tipahtelua sekä hyvä kamera. Suositukseksi annettiin Samsung X Cover 2. Hienoa Kaustisen kestävä puhelin, jolla saa kohtuullisia kuvia - tapu tapu. Sit mä saisin vielä kivoja sovelluksia kuten Facebook (tottakai), sanajahti (luennoille), Whatsuppii, valokuvaeditorin jne. Yksi kätevimmistä sovelluksista on ollut naistenjuttujenkalenteri Womanlog. Älyllinen toimintani ja muisti ei riitä kirjaamaan tavalliseen kalenteriin mitään, niin tuolta on kätevä katsoa, koska sitä Qkuuppia olis syytä kantaa mukana. Asetuksista merkataan arvioitu kierron pituus, jonka mukaan lasketaan seuraavat kuukautiset (korjaa automaattisesti arviota, jos aloituspäivä vaihtelee).  Sinne voi myös kirjata syödyt lääkkeet ym. ja on siel jotain mielialasta kertovia naamojakin (yritin joskus merkata niitä, mut oli aina vaan se pallero naama norsunvitulla. Annoin olla - se on kuiteski aina vakio).

Sit rupes vituttaan huolella! Ei tohon käpyseen laitteeseen juuri muita sovelluksia mahdu! Siinä on seitsemän ladattua sovellusta ja laitos huutaa vaan muisti ei riitä ja plaa plaa. Pikainen raivoisa tutkiminen Suoli24:sta paljasti muistia olevan niin vähän, ettei siihen mahdu juuri mitään. Jo liikeessä suositeltiin siirtämään musa ja kuvat muistikortille. Muuten se varmaan olis täyttynyt ennen ku ilotulitteet on räjähtäny. Hyvän neuvon sain muistin lisäämiseksi: roottaa se, mut menee takuu. Nevehöörd mistään roottauksesta wtf?


 

sovellukset-normal.jpg

  Laite on täynnä mulle täysin turhia sovelluksia, joita ei voi poistaa tai siirtää kortille.     Ihan vaan esimerkkinä toi helvetin syrän, joka on kuntoilu/laihis sovellus (huono).

  Sen lisäksi puhelimeni tarjoamat tuikitärkeät sovellukset:

        # Play-kirjat, -lehtikioski -  Mitvit? En just ekana tihrusta luurin näytöltä

        # Play-pelit, Game Hub - Varmaan yksikin (tai 0) riittäis, eiks je?

        # Gmail ja sähköposti - Nää vois varmaan käyttäjä ite haluta määritellä..

         # Hangouts ja ChatOn - En halluu näitä käyttää, en tykkää

  Jos nää meikäläiselle täysin turhat schaipat voisi siirtää kortille tai poistaa          kokonaan, tulis tilaa aika paljon enemmän.



'

Ni ja muistikortille ei voi tallentaa omia sovelluksia. Vain musan ja kuvat - ja taas palo käpälät. Mie tahdon meitsin luuriin omat sovellukset noiden kakkojen tilalle Nih! Vaihtaisin pois mutta periaatteisiin kuuluu, että niin kauan käytetään ku toimii. Mut eihän toi periaatteessa toimi? Siis mun tarpeisiin :). Kovasti tahtoisin sellaisen hienon kartta-paikannus-gps-navigaattori-appsin. Eritoten toi hyvä navigaattori puhelimessa olis kätevä, koska ympäristöriskissä ei toimi tupakansytytin - nou virtaa, nou ohjeita tavalliseen navigaattoriin.

Tilannehan iski päällensä, kun oltiin Trinsenssan kanssa metsälenkillä, ja halusin kuvata uudelleen keväisen uimalammikon. Ei tallenna kuvaa ei. Tämä on joku kolme viikkoo vanha. Samalta siellä näytti edelleen, että ei mun luontodokumentointi mitään uutta olisi tarjonnut.

20140214_124123-normal.jpg

Muuten olen tyytyväinen puhelimen kestävyyteen (jopa akun) ja käytön helppouteen. Samppa on kovilla ollut pari kuukautta, mutta kestänyt vesilammikot, Trinsenssan hampaat (hää halus olla oikeaoppinen noutaja), betonilattian ja niin edelleen.. Sellaista päivitystä kuulemma odotellaan, et tarpeettomat romut voisi siirtää muistikortille - Silloin maailma pelastuu, enkä mie romaha.