Meitsi on boikotoinut Néstleä niin kauan kuin muistan. Kuitenkin Facessa silmiini osui Policy Mic - sivuston kartta 10 monikansallisesta yrityksestä, jotka hallitsevat maailman elintarvikemarkkinoita melko suveneeristi. Melkoisia ylläreitä sieltä löytyi Néstlen kohdalta. Suurta katkeruutta aiheuttaa, etten voi enää syödä Valion Aino suklaajädeä - huutava vääryys!!!

No Néstle on meitsin mustalla listalla syystä että:

  • Se iänikuinen äidinmaidonkorvikehärdelli 70-luvulta, ja yrityksen aggressiivinen korvikkeiden mainonta jatkuu edellen kehitysmaissa. Kerrassaan kammottavaa, et vauvojen terveydellä tehdään rahaa. Jos korviketta mainostetaan äidin rintamaitoa parempana, ollaan pää pahasti puskassa tai siis rahassa.. Tuolla aiheesta lisää:http://http://www.maailmankuvalehti.fi/node/3031
  • Yksi yhtiön pääjehuista Peter Brabeck-Letmathe on sitä mieltä, että vedelle pitäisi määritellä markkina-arvo. Toisin sanoen vesi pitäisi yksityistää ja ihmisten perusoikeus puhtaaseen juomaveteen poistaa. Ei juma mikä urpo. Kauppalehden juttuun: http://www.kauppalehti.fi/etusivu/nestln+johtaja+vaatii+veden+yksityistamista/201304405485
  • Pulju on maailman suurin elintarvikeyritys, maailman suurin pullotetun veden myyjä, maailman suurin vauvanruokien valmistaja ja L'Orèalin toinen pääomistaja. Vuonna 2012 liikevaihto 75 mrd. egeä, puhasta voittoa 11 miljardia egeä. Että silleen. (Verkkomedia 2013).
  • Nestlé Nutrition -yksikön myynti, joka koostuu lähinnä vauvanruuista ja äidinmaidonkorvikkeista, kasvoi myöskin huikeat kymmenen prosenttia.
  • On siel myös ihmisoikeusrikkomuksia ja kartellisyytöksiä ja muuta kivaa pikkusälää.

Siinä on syytä kerrakseen tai ainakin mulle. Miten tuo firma vaan porskuttaa menemään, vaikka on tollasta kuraa saanut aikaiseksi. No yksi syy on varmasti siinä, että ei välttämättä ole aavistustakaan, mitä kaikkea sinne kuuluu. No seuraava kuva toivottavasti vähän selventää, joka on siis leikattu täältä:KOKO FOTO

kuvatus-normal.jpg

Ja tossa on vaan jäävuorenhuippu tuotemerkeistä! Eihän tuo kuvatus näytä edes Valiota (toki se on vaan kärpäsenpaska tossa corporaatiossa). Multa on meinaan mennyt ihan ohi, et Biotherm on Lollo-puljun merkki. No eipä ole tullu kyllä ostettuakaan, kun ei ole ollu tarvetta.

Mut enivei koko pulju aiheuttaa meikässä sellasta vastemielisyyttä, että tiettyn *kröh* puolueen nuoretkaan ei saa moista aikaan, ei edes lähelle. Toki maailma on pullollaan yhtä häikälemättömiä monikansallisia yrityksiä, mut jostain syystä (lähinnä toi korvikehomma), toivon että tuon nimenomaisen putiikin tuotteita ei tule kodistani koskaan löytymään..

"Because i´m worth it"